In the next few weeks, construction hoardings will be put in place in the main reception area of the Council House in preparation for the start of the Ground Floor redevelopment project.

This redevelopment is part of the Council’s ambitious plan to improve Derby residents’ experience by providing more public services under one roof, by making better use of space in the Council House and through generating much needed income for the Council. The project will help the Council to further develop partnership links with other public services such as Job Centre Plus.

During this time, the main reception desk will be unavailable and a new temporary reception desk will be in operation. Visitors will still be able to access the Council building via the main door on Corporation Street as usual and signage will be in place to direct visitors.

There will also be changes to the availability and location of self-service computers and customer service booths. Information will be made available within the temporary reception area of the Council House and meet and greet staff will be on hand to assist with any queries.

The placement of construction hoardings means that there will be less space available within the reception area of the Council House and where possible customers are encouraged to make use of our online services, rather than visit us.

Many council services including council tax, blue badge applications and missed bin reporting forms are available online, anytime via the Derby Direct to You website.

Other benefits to our citizens associated with the redevelopment include improved security to make visits to the Council House safer, a new fully accessible meeting room and improved customer interview rooms for those who need to visit us to access services.

For more information on the Ground Floor reconfiguration project, please view the Ground Floor FAQ’s.